براي قهرمانان ورزشي، در ميادين ورزشي، دور افتخار زده ميشود اما حوادث تلخي که عزم عمومي جامعه و حضور پرتعدادشان را برانگيخته و بيمارستان محل فوت قهرمان و يا اتفاقات مرتبط به آن را مرور ميکنيم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بيشترين حضور در مراسم تشييع جنازه مربوط به مرحوم تختي، مرحوم نامجو، مرحوم دهداري، مرحوم حجازي، مرحوم آيدين نيکخواه بهرامي، مرحوم قايقران، فوت همسر ناصر محمدخاني و حادثه بيماري عابدزاده بوده است، ببينيد.
۱. مرگ غلامرضا تختي: در دي ماه سال ۱۳۴۶، تختي در گذشت و مرگ ناگهاني او باعث ازدحام از «پارک شهر» تا «ابنبابويه» شد. حضور مردم در مراسم ختم او چنان بود که گروههاي سياسي با شعارهاي سياسي وارد معرکه شدند، جنازه تختي در وضعيتي عجيب بعد از اذان مغرب دفن شد، تابوت تختي هر بار به سمت گور ميرفت، در ازدحام منحرف ميشد و قديميها و ريش سپيدها ميگفتند که جنازه، به علت دلبستگي به دنيا نميخواهد زيرخاک برود! حسين فکري در سوگ او در کيهان ورزشي مطلب تندي نوشت و توسط ساواک احضار شد.

۲. مرگ محمود نامجو: در بهمن ۱۳۶۸ اولين قهرمان ورزشي ايران در دنيا، در ۷۱ سالگي درگذشت. فوت نامجو که به علت فشار روي ستون مهرهها و اشکال استخواني صورت گرفته بود، بازتابي زياد در جامعه ورزش داشت و تلويزيون پوشش زيادي داد. مردم در امجديه غوغايي به پا کردند و براي اولينبار، امجديه براي اتفاقي به جز فوتبال، از جمعيت پر شد.
۳. مرگ پرويز دهداري: مرحوم دهداري ملقب به استاد اخلاق در آذر ۷۱ درگذشت. اتفاقاتي که طي سالهاي ۶۵ و جدايي او از تيمملي در سال ۶۷ رخ داده بود، او را بار ديگر به صدر اخبار فوتبال آورد. حرف درباره او بسيار بود، گروهي به شکلي افراطي حامي او بودند و بسياري منتقدش اما هنگام مرگ او در بيمارستان دي و تدفينش در قطعه ۲۰ بهشت زهرا، حدود ۵ هزار تماشاگر در بهشت زهرا حاضر شده و در محل جاده قديم قم و درب قديم (درب گلدسته) ازدحامي شديد پديد آمد.

۴. فوت سيروس قايقران و فرزندش: فوت قايقران در فروردين سال ۱۳۷۷، سيل جمعيت را به استان گيلان، شهر بندرانزلي و محله کليور کشاند، قايقران کاپيتان تيمملي و اهل رفاقت و صميمت بود، چنانچه در تشييع جنازهاش بسياري از فوتباليستها مثل عابدزاده، از اردوي تيمملي خارج شده و به بندرانزلي رفتند. او، بت انزلي بود. چنانچه از زمان مرگش همه فوتباليست هاي بزرگ اين شهر را با او مقايسه کردهاند، يکي از وجوه منحصر به فرد مرگ قايقران، همراهي راستين فرزند کوچک او در سفر مرگ بود!
۵. سکته عابدزاده: بيمارستان کسري در تهران چنان صحنههايي را هيچگاه به چشم نديده بود. ميدان آرژانتين از سيل حضور مردم توان نفس کشيدن نداشت، عابدزاده از مرگ نجات يافت اما در تمام روزهاي حضورش در بيمارستان، ميدان آرژانتين، مسير پايده روي جماعت علاقمندان به فوتبال شده بود.
۶. جنايت در خانواده محمدخاني: مرگ همسر ناصر محمدخاني، اولين جنايت از اين نوع بود. ماجراي اين مرگ باعث شد جامعه ورزشي تکان اساسي بخورد و تا سالها ماجراي اين جنايت ورد زبانها بود و سالها بعد که قاتل، اعلام شد، رفتهرفته سروصداي اين واقعه تلخ فروکش کرد.
۷. فوت آيدين نيکخواه بهرامي: آيدين نيکخواه بهرامي، قهرمان رشته تازه اوج گرفته بسکتبال در ايران بود، صحنه قهرماني بسکتبال در جامملتها که براي اولينبار رخ داد و منظره بريدن تور از سبد محل برگزاري مسابقات، هنوز در خاطر و چشم مردم بود که ناگهان خبر تصادف و مرگ او در جامعه بسکتبال پچيد، فوت آيدين، تکان دهنده بود و دفنش در قطعه نام آوران بهشت زهرا، جاي سوزان انداختن در اين منطقه نگذاشت.
۸. بيماري و مرگ ناصر حجازي: ناصر حجازي، مثل علي پروين، قليچ خاني، عابدزاده، مهدويکيا، علي کريمي و علي دايي، يکي از اساطير فوتبال ما بود که به جز ماهيت قهرماني او، مربيگريش در استقلال و مصاحبه هاي تندش مثال زدني بود. بيماري او، اوج گرفتن بيماري، حساسيت مردم در اطراف بيمارستان کسري، صحنه هاي حضور عابدزاده را به ياد مي آورد، مرگ حجازي و تشييع پيکرش خاطره انگيز بود.

۹. مرگ حسين معدني: حسين معدني مربي جوان واليبال ايران يکي از غمبار ترين مرگ هاي سال اخير را رقم زده است. معدني در اوج جواني و طراوت، به دليل بيماري در بيمارستان درگذشت و جامعه ورزش ايران را عزادار کرد . او بازيکن و سپس مربي اي خوش اخلاق و بزرگمنش بود که به دليل گرفتگي مجراي صفرا و سپس اختلال ريه خيلي زود و در سن ۴۳ سالگي درگذشت. عکس هاي منتشره از مراسم تشييع او از جانکاه ترين تصاوير ورزش ايران است.
۱۰. قتل روح الله داداشي: روح الله داداشي با عنوان قويترين مرد ايران، در يک نزاع خياباني به ضرب چاقو کشته شد. اين خبر صرفنظر از آثار اجتماعي، موجي بلند و خبرساز به راه انداخت که تا زمان مجازات قاتل ادامه داشت. مرگ داداشي در ۳۰سالگي و در شهرستان کرج رخ داد ...
۱۱. مرگ هادي نوروزي: نوع مرگ هادي نوروزي، کاپيتان اولي در پرسپوليس، آرامش و بي حاشيه بودنش و داشتن ۲ فرزند کوچک باعث شد مرگش جامعه ورزش را تکان دهد. هادي نوروزي يکي از تابلوهاي خاطره انگيز را در تاريخ فوتبال خلق کرد.
۱۲. مرگ بيت اله عباسپور: يکي از دو بدنساز قرن ايران آنقدر با سکوت رفت که مي توان از کوچ او به عنوان يکي از مظلومانه ترين مرگ ها ياد کرد، بيتو با سال ها سابقه قهرماني در انواع و اقسام رقابت هاي جهاني و کوهي از عضله هاي خوش تراش، پس از مدت ها دست و پنجه نرم کردن با بيماري خود، قبل از عزيمت به خارج از کشور براي معالجه، به کما رفت و پس از آن نيز ديگر چشم باز نکرد.
همچنين فوتباليست ها و ورزشکاران بزرگي مثل غلامحسين مظلومي، مجيد پاشامقدم، فريدون بهنام پور، منصور اميرآصف، بابک معصومي، مجيد سبزي و... با فوت خود جامعه ورزش ايران را عزادار کرده اند که شايد بد نباشد بازهم فاتحه اي بدرقه جاي خاي آنها کنيم.
مرجع : ورزش 3